Kompok és körutak Finnország és Észtország között

Sok komp átkel a Balti-tengeren Finnország és Észtország között, így ez a világ egyik legforgalmasabb tengeri szakasza. A Helsinkit Tallinnnal összekötő fő útvonal az egyik legnagyobb a Balti-tengeren, és minden bizonnyal a legnagyobb a két ország között. Tallinn és Mariehamn (Åland-szigetek) között is átkelhet. Jelenleg három kompüzemeltető közlekedik Finnország és Észtország között, és mindegyik mást kínál az utasok számára.

Főbb kompjáratok Finnország (fent) és Észtország (lent) között. A Balti-tenger e területe a világ egyik legforgalmasabb része, mindkét fővárost számos személyszállító kompforgalom köti össze.
Főbb kompjáratok Finnország (fent) és Észtország (lent) között. A Balti-tenger e területe a világ egyik legforgalmasabb része, mindkét fővárost számos személyszállító kompforgalom köti össze.

Tények + számok

Aktív kompútvonalak 2 (Lásd lent)
Főbb kompüzemeltetők 3 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (lásd lent)
Átkelés naponta 20+

Kompútvonalak

A Finnországból Észtországba vezető, messze a legnépszerűbb útvonal a fővárosokat, Helsinkit és Tallinnt köti össze. Finnország és Észtország között általában célszerűbb komppal utazni, mint repülni, és számos lehetőség közül választhat.

Útvonal jegyzet
Mariehamnból és Långnäsből Tallinnba Tallinn a finnországi Åland-szigetekkel Stockholmba tartó kompokon keresztül kapcsolódik. A Stockholmba tartó kompok megállnak az Åland-szigeteken, mielőtt továbbmennének Stockholmba. Ha a komp nappal megáll, akkor Mariehamnban lesz, ellenkező esetben a Långnäst az esti órákban használják. Ezeket a kompokat a Tallink-Silja és a Viking Line ritkán üzemelteti, erősen az évszaktól függően.
Helsinkitől Tallinnig A Balti-tenger legnépszerűbb kompjárata, nyáron szinte óránkénti indulással. A Viking Line, a Tallink-Silja és az Eckerö Line üzemeltetője.
Helsinki (Vuosaari) - Tallinn (Muuga) - Csak rakomány Ha autóval utazik, Helsinkiben és Tallinnban külön, csak áruszállításra alkalmas kikötőkből is lehet utazni, így a sofőrök megkerülhetik a városközpontokat. Ezeket a csak teherszállító kompokat a Tallink-Silja és az Eckerö Line (Finbo Cargo néven forgalmazzák) üzemelteti.
Hanko PaldiskibaMegszakított Korábban a DFDS Seaways üzemeltette teherforgalomra, de 2022-től megszűnt.
Tallinn városközpontjára néz a legnagyobb utaskikötőből.
Tallinn városközpontjára néz a legnagyobb utaskikötőből.

Kompüzemeltetők

Finnország és Észtország között meglehetősen nagy különbségek vannak a kompüzemeltetők között. Mindenki számára van valami. A gyalogos utasok számára az Eckerö Line, a Viking Line és a Tallink Silja megfelelő, nagy modern hajókkal. Tapasztalataink szerint az Eckerö Line általában a legolcsóbb napi vagy előző napi viteldíjakat kínálja, bár bármelyik szolgáltatónál találhat ajánlatot. Ha gyakran utazik Finnország és Észtország között, tagjává válhat az egyes szolgáltatók hűségklubjainak, és gyakran nevetségesen olcsó jegyekhez juthat (pl. 1 euró oda-vissza).

A teherszállítók és a járművel utazók számára előnyös lehet a Hanko és Paldiski közötti DFDS átkelő, mivel ezek meglehetősen kicsi városok, és kisebb a torlódás és a turistaforgalom. A Tallink-Silja és az Eckerö Line (Finbo Cargo) szintén Helsinki Vuosaariból kínál teherkompot Tallinn Muuga kikötőjébe. Ezek a kikötők a városközponton kívül vannak, és könnyebben megközelíthetők, mint a központi kikötők.


Egyéb balti kompútvonalak


Kompjegyek keresése

Az ezen az oldalon említett útvonalak közvetlenül a FerryScan segítségével foglalhatók! A foglalási folyamat minden lépésében segítünk.

Utazások keresése itt
Ferry Scan logó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ