Kompok és körutak Svédország és Lengyelország között

Számos személy- és teherkomp köti össze Lengyelországot Svédországgal. Lengyelország és Svédország között komppal sokkal gyorsabb az átkelés, mint Dánián keresztül szárazföldön. Lengyelország fontos kompkikötői Gdansk, Gdynia és Świnoujście. Svédországban kompok közlekednek Lengyelországba Trelleborg, Ystad, Karlskrona és Nynäshamn (Stockholm) kikötőiből. Egyes kompok Lengyelország és Svédország között csak a járművekkel utazó utasok számára közlekednek.

Svédország jó összeköttetéssel rendelkezik Lengyelországgal kompokkal, a főbb svéd és lengyel kikötőket összekötő útvonalakkal.
Svédország jó összeköttetéssel rendelkezik Lengyelországgal kompokkal, a főbb svéd és lengyel kikötőket összekötő útvonalakkal.

Tények + számok

Aktív kompútvonalak 4+ (lásd lent)
Főbb kompüzemeltetők 4 – Unity Line, Polferries, TT-Line, Stena Line (lásd lent)
Átkelés naponta 16+

Kompútvonalak

Útvonal jegyzet
Ystadtól Świnoujście-ig A Unity Line és a Polferries üzemelteti, minden irányban naponta több indulással. Életképes alternatíva Németország eléréséhez Svédországból, mivel Świnoujście a német határon található.
Nynäshamn (Stockholm) Gdańskba A Polferries által üzemeltetett útvonal az egyetlen, amely összeköti Lengyelországot Stockholm területével. Nynäshamn mindössze 50 km-re délre található Stockholmtól.
Trelleborgtól Świnoujście-ig A TT-Line összeköti Trelleborgot Świnoujście-vel, naponta többszöri indulással. A teljes átkelési idő 6-7 óra.
Karlskrona Gdyniába A Stena Line összeköti Karlskronát Gdyniával és Lengyelország nagyobb „háromszéki” régiójával. Naponta 2-3 indulást kínálnak, és általában éjszakai lehetőséget is kínálnak.

Kompüzemeltetők

Legalább négy kompüzemeltető kínál kompokat Lengyelország és Svédország között. A Svédország és Lengyelország között jelenleg működő kompok a Unity Line, a Polferries, a TT-Line és a Stena Line. A lengyel kompüzemeltetők (Unity Line és Polferries) erős tartást képviselnek a piacon, de mások is elérhetők. A fedélzeti feltételeket illetően a kínált útvonaltól és hajótól függően széles választékot talál. Svédország és Európa szárazföldi része között nagy a rakományforgalom, így nagy hangsúlyt fog fektetni a teherautó-sofőrökre és a rakományügyfelekre.


Egyéb balti kompútvonalak


Kompjegyek keresése

Az ezen az oldalon említett útvonalak közvetlenül a FerryScan segítségével foglalhatók! A foglalási folyamat minden lépésében segítünk.

Utazások keresése itt
Ferry Scan logó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ