Kompok és körutak Lettország és Svédország között

Annak ellenére, hogy gazdag tengeri múlttal rendelkezik, jelenleg csak egy komp köti össze Lettországot és Svédországot. A lettországi Ventspilsből napi 2-3 alkalommal indul kompjárat a svédországi Nynäshamnba. Ventspils körülbelül 170 km-re (100 mérföldre) nyugatra található Lettország fővárosától, Rigától. Svédországban Nynäshamn közvetlenül Stockholmtól délre található, körülbelül 50 km-re. A komp naponta 2-3 alkalommal közlekedik, éjszakai indulás mindig elérhető. Ha Lettország és Svédország között autóval vagy gyalog utazik, valószínűleg ez a komp az egyetlen lehetőség.

A Lettország és Svédország közötti jelenlegi kompok térképe
A Lettország és Svédország közötti jelenlegi kompok térképe

Alternatív kompútvonalak

2024-től az egyetlen további lehetőség, hogy Lettországból Svédországba autóval eljuthasson, a litvániai Klaipédián keresztül a svédországi Karlshamnba, vagy Tallinnba vagy Paldiskiba (Észtország) utazzon, és onnan Stockholmba utazzon. A lett főváros, Riga és Stockholm között korábban is közlekedtek kompok, de jelenleg nincs.

Tények + számok

Aktív kompútvonalak 1 (lásd lent)
Főbb kompüzemeltetők Stena Line
Átkelés naponta Naponta 1-2 átkelés irányonként

Kompútvonalak

Útvonal jegyzet
Ventspils – Nynäshamn (Stockholm mellett) Az egyetlen jelenlegi kompjárat Lettország és Svédország között. Stena Line üzemelteti, napi 2-3 indulással irányonként, évszaktól függően. Nynäshamn körülbelül 50 km-re délre található Stockholmtól.

Kompüzemeltetők

A Stena Line az egyedüli kompok üzemeltetője Lettországból. A Stena Line egy nagy komptársaság, amely hatalmas eltéréseket mutat a hajók és a fedélzeti élmények terén. Nem lesz annyi tevékenysége a fedélzeten, mint például a kompüzemeltetők Finnországból és Észtországból, de ez így is megfelelő lesz.


Egyéb balti kompútvonalak


Kompjegyek keresése

Az ezen az oldalon említett útvonalak közvetlenül a FerryScan segítségével foglalhatók! A foglalási folyamat minden lépésében segítünk.

Utazások keresése itt
Ferry Scan logó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ