Kompok és körutak Németország és Svédország között

Németország és Svédország jó összeköttetéssel rendelkezik személy- és teherkompokkal. Legalább négy rendszeres kompjárat köti össze Németországot és Svédországot. Németországban a kompok Kiel, Lübeck (Travemünde) és Rostock kikötőiből indulnak. Svédországban kompok indulnak Göteborgból, Malmőből és Trelleborgból. A Németországból Svédországba tartó komppal gyorsabb és kényelmesebb út lehet, mint Dánián keresztül. Sok komp kínál éjszakai indulást, ami rendkívül kényelmes.

Számos komp köti össze Észak-Németországot Dél-Svédországgal.
Számos komp köti össze Észak-Németországot Dél-Svédországgal.

Tények + számok

Aktív kompútvonalak 4+ (lásd lent)
Főbb kompüzemeltetők 3 – Stena Line, Finnlines és TT-Line
Átkelés naponta 16+

Kompútvonalak

Útvonal jegyzet
Rostocktól Trelleborgig Az egyik legnépszerűbb útvonal Németország és Svédország között. A Stena Line és a TT-Line között számos indulás van egész nap és éjszaka.
Kieltől Göteborgig Egy résút, amely Kielt Svédország második legnagyobb városával köti össze. A Stena Line ezen az útvonalon napi éjszakai komppal közlekedik. Csúcsidőben egy második komp is felvehető az útvonalra, így mindkét irányban naponta kétszer indul.
Lübeck/Travemünde – Malmö A Finnlines összeköti Lübecket (travemündei kikötő) Malmövel, napi 2-3 indulással mindkét irányba. Ez az útvonal nagy hangsúlyt fektet a rakomány- és teherautó-sofőrökre, bár a hétköznapi utasokat is szívesen látjuk. Malmö közvetlenül az Öresund-híd másik oldalán található Koppenhágából.
Lübeck/Travemünde – Trelleborg A TT-Line üzemelteti, napi többszöri indulással.

Kompüzemeltetők

A Németország és Svédország közötti fő kompüzemeltetők a Stena Line, a Finnlines és a TT-Line. A fedélzeti élmény az útvonaltól, az évszaktól és a hajótól függően nagyon eltérő lehet. A Finnország és Svédország közötti kompjáratok általában hasznosabbak a Balti-tenger más útvonalaihoz képest.


Egyéb balti kompútvonalak


Kompjegyek keresése

Az ezen az oldalon említett útvonalak közvetlenül a FerryScan segítségével foglalhatók! A foglalási folyamat minden lépésében segítünk.

Utazások keresése itt
Ferry Scan logó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ