Viking Line ferry approaching Åland islands.

A Balti-tenger kompüzemeltetőinek listája

A Balti-tengeren legalább 10 kompüzemeltető kínál személy- és járműszállítást. Sok útvonal van a Balti-tengeren, és sok szolgáltató szolgálja ki ezeket. A Balti-tenger egyik egyedi jellemzője, hogy egyes útvonalakon a legkisebb szolgáltatók versenyezhetnek a legnagyobbakkal.

Tekintse meg korábbi blogbejegyzésünket is ebben a témában

Utoljára frissítve 2020-04-15

DFDS Seaways


A DFDS Seaways a DFDS, egy dániai székhelyű hatalmas szállítmányozási és logisztikai vállalat része. A DFDS Seaways számos személyszállító és teherszállító kompot üzemeltet a Balti-tengeren, az Északi-tengeren és a La Manche csatornán.

DFDS Seaways logója

Olvass tovább

Eckerö Line


Az Eckerö Line (nem tévesztendő össze az Eckerölinjennel) egy helsinki székhelyű komptársaság, amely egyetlen kompot, az M/S Finlandiát kínál Helsinki és Tallinn között. Az Eckerö Line viszonylag kis mérete ellenére továbbra is egységes és megfizethető összeköttetést jelent Helsinki és Tallinn között. Az Eckerö Line a Finbo Cargo-t is üzemelteti, amely egy kizárólag teherszállító (vagy járművel utazó utasok) komppal Helsinki (Vuosaari) és Tallinn (Muuga) kikötője között.

Eckerö Line logója

Olvass tovább

Eckerö Linjen


Az Eckerö Linjen (nem tévesztendő össze az Eckerö Line-nal) egy Ålandon működő komptársaság, amely egyetlen kompot kínál Eckerö (Åland) és Grisslehamn (Svédország) között.

Eckerö Linjen logója

Olvass tovább

Finnlines


A Finnlines egy helsinki székhelyű komptársaság, és az egyetlen társaság, amely komppal köti össze Helsinkit Németországgal (Lübeck vagy Travemünde). A Finnlines Németország és Svédország (Malmö), valamint Svédország (Stockholm) és Finnország (Naantali vagy Turku) között is kínál összeköttetéseket. A Finnlines az olasz Grimaldi csoport része.

Finnlines logója

Olvass tovább

St. Peter Line


A St. Peter Line egy körkörös útvonalat üzemeltet a Balti-tengeren keresztül, leginkább Finnországot (Helsinket) Oroszországgal (Szentpétervárral) köti össze, és azon kevés lehetőség egyike, amellyel Európából Oroszországba "vízummentesen" (72 óra) lehet eljutni.

St. Peter Line logója

Olvass tovább

Stena Line


A Stena Line egy nagy kompszolgáltató Észak-Európában. Kompokat kínálnak a Brit-szigetek, Európa szárazföldi része és Skandinávia között. A Balti-tengeren a Stena Line útvonalakat kínál Lettország, Svédország, Lengyelország, Németország és Dánia között.

Stena Line logója

Olvass tovább

TT-Line


A TT-Line jelentős szereplő a Balti-tenger déli részén, Németországot Lengyelországgal, Litvániával és Svédországgal nagy frekvencián köti össze.

TT-Line logója

Olvass tovább

Tallink Silja


A Tallink Silja egy tallinni székhelyű komptársaság, és a Balti-tenger egyik legnagyobb kompüzemeltetője. Modern hajóflottával rendelkeznek, és többnyire kelet-balti célpontokat kötnek össze, például Svédországot, Finnországot, Åland-szigeteket, Észtországot, Lettországot stb.

Tallink Silja logója

Olvass tovább

Viking Line


A Viking Line egy finn komptársaság, és az egyik legnagyobb üzemeltető a Balti-tengeren. A Viking Line modern hajókból álló flottával rendelkezik, és Svédország, Åland, Észtország és Finnország között közlekedik.

Viking Line logója

Olvass tovább

Wasaline


A Wasaline üzemelteti a világ legészakibb utasszállító kompát, amely a finn Vaasát köti össze a svédországi Umeå-val. Egyedülálló fedélzeti választékot kínálnak a többi balti kompüzemeltetőhöz képest, és jó választás lehet Közép-Finnország és Svédország között.

Wasaline logója

Olvass tovább

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ