Viking Line ferry approaching Åland islands.

A Balti-tenger kompüzemeltetőinek listája

A Balti-tengeren legalább 12 kompüzemeltető kínál személy- és járműszállítást. Sok útvonal van a Balti-tengeren, és sok szolgáltató szolgálja ki ezeket. A Balti-tenger egyik egyedi jellemzője, hogy egyes útvonalakon a legkisebb szolgáltatók versenyezhetnek a legnagyobbakkal.

Tekintse meg korábbi blogbejegyzésünket is ebben a témában

Utoljára frissítve 2023-06-08

DFDS Seaways


A DFDS Seaways, amelynek székhelye Koppenhágában, Dániában található, egy jó hírű sétahajó-üzemeltető, amely a balti-tengeri útvonalakra szakosodott. A régióban erős jelenléttel a DFDS Seaways összeköti a nagyobb városokat jól bevált útvonalain keresztül. Az utasok Koppenhága és Oslo, Frederikshavn és Oslo, Karlshamn és Klaipėda, Kiel és Klaipėda, valamint Stockholm és Paldiski között utazhatnak. Ezen utak megkönnyítése érdekében a DFDS Seaways a balti-tengeri útvonalakra szabott hajóflottát üzemeltet. A Crown Seaways, Pearl Seaways, Aura Seaways, Luna Seaways, Victoria Seaways, Athena Seaways, Optima Seaways, Sirena Seaways és Patria Seaways modern felszereltséget, kényelmes kabinokat, valamint étkezési és szórakozási lehetőségek széles választékát kínálja. Míg a DFDS Seaways a Balti-tengeren túlra is kiterjeszti tevékenységét, erre a régióra összpontosítva megbízható és élvezetes utazási élményt biztosít azok számára, akik felfedezik a Balti-tenger part menti gyöngyszemeit és nyüzsgő városait.

DFDS Seaways logója

Olvass tovább

Eckerö Line


Az Eckerö Line (nem tévesztendő össze az Eckerölinjennel) egy helsinki székhelyű komptársaság. Elsődleges útvonalaik Helsinkit kötik össze Tallinnnal, népszerű és hatékony közlekedési eszközt biztosítva a két főváros között. Az Eckerö Line viszonylag kis mérete ellenére továbbra is egységes és megfizethető összeköttetést jelent Helsinki és Tallinn között. A Helsinki - Tallinn útvonalon közlekedik az M/S Finlandia, egy jól felszerelt tengerjáró komp, amely kényelmes és élvezetes utazást biztosít az utasok számára. A fedélzeti szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a kényelmes kabinokat, étkezési lehetőségeket és szórakozási lehetőségeket. Emellett az Eckerö Line üzemelteti a Finbo Cargo kompot a Vuosaari - Muuga útvonalon, kifejezetten a járművekkel utazó utasok kiszolgálására. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a járművek kényelmes szállítását Helsinki és Tallinn között, elkerülve az egyes fővárosok forgalmas városközpontjait.

Eckerö Line logója

Olvass tovább

Eckerö Linjen


Az Eckerö Linjen (nem tévesztendő össze az Eckerö Line-nal) egy Ålandon működő komptársaság, amely egyetlen kompot kínál Eckerö (Åland) és Grisslehamn (Svédország) között.

Eckerö Linjen logója

Olvass tovább

Finnlines


A Finnlines, az olasz Grimaldi csoport leányvállalata, a finnországi helsinki székhelyű tengerjáró komp üzemeltetője. Változatos hajóflottájával a Finnlines számos útvonalat kínál a balti-tengeri régión belül, amelyek különböző célpontokat kötnek össze. Jelenlegi útvonalaik között szerepel Helsinki Lübeck (Travemünde), Turku (Naantali) Ålandon keresztül Stockholm (Kapellskär) és Malmö Lübeck (Travemünde) között. Ezek az útvonalak kényelmes és hatékony közlekedési lehetőséget biztosítanak a Finnország, Svédország, Németország és Åland között utazó utasok számára. Nevezetesen, a Finnlines az egyetlen társaság, amely személykomppal köti össze Helsinkit Németországgal. A Finnlines számos hajót üzemeltet ezeken az útvonalakon, köztük a Finnlady, a Finnmaid, a Finnstar, a Finnfellow, a Finnswan, a Finnpartner, a Finntrader, a Finnclipper, a Finnsirius, a Cruise Smeralda és az Europalink. Minden hajó modern felszereltséggel, kényelmes kabinokkal és fedélzeti szolgáltatásokkal van felszerelve a kellemes és élvezetes utazási élmény érdekében.

Finnlines logója

Olvass tovább

Gotland Alandia Cruises


A Gotland Alandia Cruises a Viking Line és a Gotlandsbolaget közös vállalkozása, amely 2023-ban indult, és kompjáratokat kínál a svéd Gotland-sziget (Visby), Stockholm és a finn Åland-szigetek között. A cég üzemelteti a Birka Gotlandot, egy jól felszerelt sétakompot, amely kényelmes és élvezetes utazási élményt nyújt az utasoknak.

Olvass tovább

Polferries


A Polferries egy állami tulajdonú lengyel komptársaság, amely személyszállító kompokat üzemeltet a Balti-tengeren. A Polferries Lengyelország és Svédország között üzemeltet útvonalakat, beleértve Świnoujście-t Ystadba és Gdańskból Nynäshamnba. Ezek az útvonalak kényelmes közlekedési lehetőségeket kínálnak a Lengyelország és Svédország között utazó utasok számára. A Polferries hajóflottát üzemeltet ezeken az útvonalakon, beleértve a Baltiviát, Cracoviát, Mazóviát és Skaniát. Ezek a hajók kényelmes kabinokat, étkezési lehetőségeket és szórakozási lehetőségeket kínálnak a kellemes és élvezetes utazási élmény érdekében.

Polferries logója

Olvass tovább

St. Peter Line


A St. Peter Line korábban körkörös útvonalat üzemeltetett a Balti-tengeren keresztül, leginkább Finnországot (Helsinket) Oroszországgal (Szentpétervárral) kötötte össze, és egyike volt azon kevés lehetőségnek, amellyel Európából Oroszországba „vízummentesen” (72 óra) lehetett bejutni. 2021-től a cég leállította működését.

St. Peter Line logója

Olvass tovább

Stena Line


A Stena Line egy kiemelkedő tengerjáró komp-üzemeltető, amelynek székhelye a svédországi Göteborgban található. A Balti-tengeren erős jelenléttel a Stena Line számos útvonalat üzemeltet, amelyek a régió különböző célpontjait kötik össze. Jelenlegi balti-tengeri útvonalaik Frederikshavnból Göteborgba, Stockholmból (Nynäshamnból) Ventspilsbe, Hankóból Stockholmba, Grenaából Halmstadba, Kielből Göteborgba, Karlskronából Gdyniába, Trelleborgból Rostockba és Lübeckből (Travemünde) Liepājaig. Ezek az útvonalak kényelmes közlekedési lehetőségeket kínálnak az utasoknak a Balti-tenger térségének felfedezéséhez. Míg a Stena Line a Balti-tengeren túl is működik, erre a régióra összpontosítva megbízható és hatékony kompszolgáltatást nyújtanak, kényelmesen és kényelemmel összekötve az utasokat a kívánt úti céllal.

Stena Line logója

Olvass tovább

TT-Line


A TT-Line jelentős szereplő a Balti-tenger déli részén, Németországot Lengyelországgal, Litvániával és Svédországgal nagy frekvencián köti össze.

TT-Line logója

Olvass tovább

Tallink Silja


A Tallink-Silja a Balti-tenger egyik kiemelkedő sétahajó-üzemeltetője, amely számos útvonalat kínál Stockholm, Tallinn, Turku és Helsinki között, és útközben Ålandon is megáll. Az utasok festői utakat élvezhetnek, miközben felfedezik ezeket a nyüzsgő úti célokat. A Tallink-Silja jelenlegi flottája a következőkből áll: Star, Megasztár, Silja Europa, Silja Symphony, Silja Serenade, Galaxy, Baltic Princess, Romantika, Isabelle, Baltic Queen, Victoria I, Sailor, Regal Star, Sea Wind és MyStar. Ezek a hajók kényelmes szállást, étkezési lehetőséget, szórakozási lehetőséget és emlékezetes utazási élményt biztosítanak az utasoknak. Noha a Tallink-Silja nem mindig a leginkább költségkímélő lehetőség, a többletköltség gyakran megéri, figyelembe véve az általuk nyújtott minőségi szolgáltatást és kényelmi lehetőségeket. Az utazók megbízható és élvezetes kompjáratokra számíthatnak, így a Tallink-Silja előnyös választás a balti-tengeri átkeléshez.

Tallink Silja logója

Olvass tovább

Viking Line


A Viking Line egy jól ismert tengerjáró komp üzemeltetője, amelynek székhelye Mariehamn, Åland-szigetek, Finnország. Különféle útvonalakat kínálnak a balti-tengeri régión belül, amelyek Stockholmot, Tallinnt, Turkut és Helsinkit kötik össze, gyakran Ålandon megállókkal. Ezeken az útvonalakon közlekednek hajóik, köztük a Viking Cinderella, a Viking Grace, a Gabriella, a Viking XPRS és az új kiegészítő, a Viking Glory. Ezek a hajók kényelmes kabinokat, étkezési lehetőségeket, szórakozási lehetőségeket és kellemes utazási élményt biztosítanak az utasoknak. A Viking Line-t a minőségi szolgáltatás és az élvezetes utazások iránti elkötelezettségéért ismerik el. A Viking Line kényelmes és megbízható kompjáratokat kínál, lehetővé téve az utasok számára, hogy könnyedén és kényelmesen fedezzék fel a lenyűgöző balti-tengeri régiót.

Viking Line logója

Olvass tovább

Wasaline


A Wasaline üzemelteti a világ legészakibb utasszállító kompát, amely a finn Vaasát köti össze a svédországi Umeå-val. Egyedülálló fedélzeti választékot kínálnak a többi balti kompüzemeltetőhöz képest, és jó választás lehet Közép-Finnország és Svédország között.

Wasaline logója

Olvass tovább

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ