Tallinn kompkikötői és termináljai

Utoljára frissítve


Tallinn a balti-tengeri személyszállító kompforgalom fontos csomópontja. Számos komp közlekedik Tallinnból, köztük az Eckerö Line, a St Peter Line, a Tallink Silja és a Viking Line. Ezenkívül évente számos tengerjáró hajó látogat Tallinnba. Helsinkihez vagy Stockholmhoz képest Tallinn kisebb város, személyszállító kompkikötői közel vannak a városközponthoz. A kompok fontos részét képezik Tallinn gazdaságának és sok ember mindennapi életének.

Hány kompkikötő van Tallinnban?

A személy- és járműkompforgalom számára három fontos kikötő található Tallinnban és környékén: Old City Harbour, Muuga Harbour és Paldiski. Paldiski kikötője nem pontosan Tallinnban található, de be fogjuk vonni, mert szorosan kapcsolódik.

Paldiski kikötője Tallinntól körülbelül 45 km-re nyugatra, míg Muuga körülbelül 16 km-re keletre található.
Paldiski kikötője Tallinntól körülbelül 45 km-re nyugatra, míg Muuga körülbelül 16 km-re keletre található.

Tallinn óvárosi kikötője

Tallinn óvárosi kikötőjének két terminálja van a komputasok számára, az A terminál és a D terminál. Ha Helsinkiből, Stockholmból vagy Szentpétervárról érkezik, kompja valószínűleg az óvárosi kikötőből érkezik és indul.

Old City Harbor – A terminál

Az A terminálon a Viking Line kompok Helsinkiből, az Eckerö Line (Finnország) Helsinkiből, valamint a St. Peter Line Szentpétervárról indulnak. Vegye figyelembe, hogy a St. Peter Line a Covid kezdete óta nem működik.

Old City Harbor – D terminál

A D terminálon található az összes Tallink-Silja hajó. A Tallink jelenleg Tallinn legnagyobb kompüzemeltetője, és kompjai közlekednek Helsinkibe és Stockholmba az óvárosi kikötőből.

Milyen közel van Tallinn óvárosi kikötője a városközponttól és az óvárostól?

Az Old City Harbour körülbelül 1 km-re található az óvárostól és a városközponttól. Az óvárosi kikötőtől 15-20 percnyi sétára van az óváros vagy a városközpont. Ha sok poggyásza van, vagy nem akar sétálni, állnak rendelkezésre nyilvános buszok, amelyek minden terminál előtt állnak meg. Számos taxi is rendelkezésre áll. Profi tipp: a taxis alkalmazások, például a Bolt és az Uber is működnek Tallinnban.

Milyen messze van a D terminál az A termináltól Tallinnban?

Az A terminálról a D terminálra körülbelül 10 perces sétával érhet át.

Milyen messze van az Old City Harbour a repülőtértől Tallinn területén?

A Tallinn repülőtér (TLL) körülbelül 6 km-re van az Old City Harbortól. A taxi a legjobb, de a D terminálról közvetlen villamossal is eljuthat a repülőtérre.

Tallinnban az óvárosi kikötő D és A terminálja egyaránt 15-20 percnyi sétára van a városközponttól.
Tallinnban az óvárosi kikötő D és A terminálja egyaránt 15-20 percnyi sétára van a városközponttól.

Muuga kikötője

Tallinn Muuga kikötője Tallinn központjától körülbelül 16 km-re (10 mérföldre) található teherkikötő. A Tallink-Silja (Sea Wind) és az Eckerö Line (Finbo Cargo) által üzemeltetett kompok Helsinkibe (Vuosaari kikötő) indulnak. Ezeket a kompokat csak járművekkel utazó utasok vehetik igénybe (gyalogos utasok nem engedélyezettek). Ezeket a kompokat gyakran ajánljuk járművel vagy kamionsofőrrel utazóknak, mert elkerülik Tallinn és Helsinki nyüzsgő belvárosait.

Muuga kikötője körülbelül 16 km-re található Tallinn központjától.
Muuga kikötője körülbelül 16 km-re található Tallinn központjától.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ