A Tallink-Silja Ferry fedélzeti gyors antigén-covid tesztelése

Utoljára frissítve


Tudta, hogy számos Tallink-Silja kompon is elvégezhető covid gyors antigénteszt, amely Finnországba való beutazásra érvényes? 2021 decemberétől negatív antigénre van szükség a Finnországba való belépéshez, annak ellenére, hogy beoltott vagy. Ha szűkös az időbeosztása, elég bosszantó lehet egy antigénteszt megtalálása Tallinnban1, és sokkal kényelmesebb helsinki utazása során egy komp fedélzetén.

A fedélzeti tesztelés a legtöbb Helsinkiből Tallinnba induló kompon elérhető
A fedélzeti tesztelés a legtöbb Helsinkiből Tallinnba induló kompon elérhető

Hogyan kaphatunk antigén- vagy PCR-tesztet Tallinnban?

Ha komppal utazik Finnországba, 100%-ban javasoljuk, hogy a tesztet a komp fedélzetén végezze el. A költség 39 euró (készpénzzel vagy kártyával), amely magán kompon fizetendő, vagy előre vásárolható. Az antigéntesztet Tallinn kikötőjében is el lehet végezni, bár nem teljesen ajánlott, mert korábban kell megérkezni és megvárni az eredményeket. Ha komppal szállsz fel, úgyis ott kell várnod 2-3 órát, és nem kell kitérned az útból.

Egy nemrégiben a Tallink-Silja’s Star komp fedélzetén tett antigéntesztet kaptunk a fedélzeten, és itt dokumentáljuk tapasztalatainkat.

 1. Menjen a komp információs pultjához, általában a fő fedélzeten található. A Tallink Star kompján a 7. fedélzeten található. Kérjen egy antigén covid tesztet. 39 eurót kell fizetnie, és fizetési bizonylatot kap.
 2. Menjen a rögtönzött laboratóriumba a fedélzeten, és adja át az ott dolgozóknak a fizetési bizonylatot. A laboratórium csak bizonyos időpontokban dolgozik minden kompjáraton, ezért ellenőrizze ennek megfelelően.
  Alapvető, de hatékony fedélzeti laboratórium.
  Alapvető, de hatékony fedélzeti laboratórium.
 3. Adnak egy kis fehér papírt, ahová beírod az elérhetőségedet. Választhat, hogy a tanúsítványt papír vagy elektronikus másolatban kívánja megszerezni. Ekkor érvényes személyazonosító okmányt kell bemutatnia.
  Néhány utasítás a Tallink-Silja fedélzeti covid tesztlaboratóriumához.
  Néhány utasítás a Tallink-Silja fedélzeti covid tesztlaboratóriumához.
 4. Várja meg, amíg felhívnak, és kiveszik a mintát az orrából.
 5. Körülbelül 45 perc múlva térjen vissza, hogy megkapja a teszt eredményét.

A teszt eredménye érvényes arra, hogy Ön Finnországba kerüljön (feltéve, hogy az eredmény negatív!). Ha pozitív a covid eredménye, akkor nem tudjuk, mi történik veled.

Gyors antigénteszt eredménye a Tallink-Silja komp fedélzetén.
Gyors antigénteszt eredménye a Tallink-Silja komp fedélzetén.

1: Borzalmas időnk volt Tallinnban, amikor covid PCR teszteket rendeltünk a Confido cégtől, mert:

 • Laboratóriumaik többsége ekkoriban tele volt, és egy meghatározott időpontot kellett lefoglalni egy adott tallinni helyen
 • 24 órán belüli eredményt ígértek nekünk, de utána jöttek
 • Támogatásuk nem küld vissza e-mailt
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ