Leggyorsabb komp Németország és Svédország között

Utoljára frissítve


Számos komp köti össze Németországot Svédországgal, a legnépszerűbb útvonalak Rostock és Trelleborg, valamint Lübeck és Malmö között. Kielből Göteborgba hosszabb kompút is közlekedik. Ne feledje azt is, hogy számos komp köti össze Dániát Svédországgal, ami szintén szóba jöhet. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk az összes lehetőséget, és eldöntjük, melyik komp a leggyorsabb Németország és Svédország között.

Kompútvonal térkép Németországból Svédországba
Kompútvonal térkép Németországból Svédországba

A Németország és Svédország közötti fő kompüzemeltetők a Stena Line, a Finnlines és a TT-Line. A fedélzeti élmény az útvonaltól, az évszaktól és a hajótól függően nagymértékben változhat.

Az alábbiakban a Németország és Svédország közötti kompjáratok áttekintése látható.

Útvonal Leírás Foglalási információ
Rostock ↔ Trelleborg Az egyik legnépszerűbb útvonal Németország és Svédország között. A Stena Line és a TT-Line között nappal és éjszaka is számos járat közlekedik. Kattintson a foglalási információkért
Kiel ↔ Göteborg Niche útvonal összeköti Kielt Svédország második legnagyobb városával. A Stena Line ezen az útvonalon napi éjszakai komppal közlekedik. Csúcsidőben egy második komp is csatlakozhat az útvonalhoz, amely napi két indulást biztosít mindkét irányban. Kattintson a foglalási információkért
Lübeck ↔ Malmö A Finnlines összeköti Lübecket (Travemünde kikötőjét) Malmővel, napi 2-3 indulással mindkét irányba. Ez az útvonal kifejezetten a teher- és teherautó-sofőrök felé fordul, bár a rendszeres ingázókat is szívesen látjuk. Malmö az Oresund-híd másik oldalán található Koppenhágából. Kattintson a foglalási információkért
Lübeck ↔ Trelleborg TT-Line szolgálja ki, napi többszöri indulással. Kattintson a foglalási információkért

A leggyorsabb komp Németországból Svédországba: Rostock-Trelleborg

A leggyorsabb komp Németország és Svédország között jelenleg Rostockból Trelleborgba. Két kompüzemeltető, a Stena Line és a TT-Line naponta többszöri indulást kínál. Mivel az időtartam mindössze 6-7 óra, egyértelműen ez a leggyorsabb kompjárat Németország és Svédország között. Ha éjszakai komppal utazik, fontolja meg az alábbi lehetőségek valamelyikét, mert kényelmesebb lehet egy kicsit hosszabb komppal utazni, hogy teljes éjszakát aludhasson.

Időtartam 6-7 óra
Vitorlások naponta 5+
Rostock kikötője Rostock kompkikötője
Trelleborg kikötője Trelleborg kompkikötője
Komp útvonaltérkép Rostockból Trelleborgba
Komp útvonaltérkép Rostockból Trelleborgba

1. lehetőség: Stena Line

A Mecklenburg-Vorpommern és a Skane kompok szolgálják ki Önt. Rostock kikötője tömegközlekedéssel meglehetősen egyszerű. Trelleborg kikötője sétatávolságra található a városközponttól.

2. lehetőség: TT-Line

A TT-Line ugyanezen az útvonalon közlekedik Rostock és Trelleborg között is, esetenként a Stena Line-nal együttműködve.

Alternatív lehetőség: Kiel – Göteborg

Komp útvonaltérkép Kiel és Göteborg között
Komp útvonaltérkép Kiel és Göteborg között

Egy hosszabb alternatív komp Kiel és Göteborg között közlekedik. Ez a komp előnyös lehet, ha Göteborgba szeretne menni, vagy ha hosszabb komppal szeretne utazni, hogy egy teljes éjszakát aludhasson. A kompot a Stena Line üzemelteti, és több mint 14 órát vesz igénybe. A komp a kieli Schwedenkai terminálról indul, és a göteborgi Tysklandsterminalen terminálhoz érkezik.

Időtartam 14 óra 30 perc
Vitorlások naponta 1-2
Kiel kikötője Kiel Schwedenkai kompterminál
Kikötő Göteborgban Göteborg Tysklandsterminalen kompterminál

Alternatív lehetőség: Lübeck/Travemünde - Malmö

Komp útvonaltérkép Lübeck és Malmö között
Komp útvonaltérkép Lübeck és Malmö között

A Rostock-Trelleborg komp jó alternatívája Lübeck és Malmö között. A komp 9 és 10 óra között közlekedik, így több ideje marad aludni. Ezenkívül Malmö az Oresund-híd másik oldalán található Koppenhágából, így Malmőből könnyen eljuthat Koppenhágába. A kompot a Finnlines üzemelteti, naponta 2-3 indulás van.

Időtartam 9-10 óra
Vitorlások naponta 2-3
Lübeck kikötője Lübeck (Travemünde) kikötője, Skandinavienkai terminál
Kikötő Malmöben Malmö kikötője

Alternatív lehetőség: Lübeck/Travemünde és Trelleborg

Komp útvonaltérkép Lübeck és Trelleborg között
Komp útvonaltérkép Lübeck és Trelleborg között

Az utolsó lehetőség Lübeck és Trelleborg között van. Ezt a kompot a TT-Line üzemelteti, és 9-10 órát vesz igénybe. Naponta 2-3 indulás van. Ez a komp nagyon hasonlít a Lübeck-Malmö komphoz, csakhogy Malmö helyett Trelleborgba érkezik.

Időtartam 9-10 óra
Vitorlások naponta 2-3
Lübeck kikötője Lübeck (Travemünde) kikötője, Skandinavienkai terminál
Trelleborg kikötője Trelleborg kompkikötője
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ