Kompok Németország és Finnország között

Utoljára frissítve


Jelenleg egyetlen, menetrend szerinti személyjárat közlekedik Észak-Németország és Finnország között. A komp Lübeckből (Travemünde) indul, és körülbelül 29 órával később érkezik Finnországba (Helsinki). A kompkapcsolatot a Finnlines üzemelteti, amely számos kompot üzemeltet Németország, Finnország és Svédország között.

Helsinki Architecture

Szolgáltatás részletei

Németországból a komp éjjel 3 órakor indul, és másnap érkezik Finnországba. Finnországból Németországba fordított irányban a komp minden este 17:00-kor indul, és másnap este érkezik Lübeckbe (Travemünde). Ez a szolgáltatás néhány kivétellel minden nap működik.

Útvonal Indulás Érkezés
Lübeck (Travemünde) Helsinkibe 3:00 9:00/9:30 (+1 nap)
Helsinkitől Lübeckig (Travemünde) 17:00 21:30 (+1 nap)

A fedélzeten a legkényelmesebb lehetőség egy kabin lefoglalása a tengeren töltött éjszakákra. A Finnlines három hajója (Finnstar, Finnmaid és Finnlady) minden pénztárcának megfelelő szálláslehetőséget kínál. Az utazáshoz foglalhat egy fekvőfotelt is, ami általában a legolcsóbb megoldás.

29 órával ez a komp közel sem a leggyorsabb összeköttetés Finnország és Németország között. Kényelmesebb azonban, ha autóval utazik. Továbbá, ha sok poggyásszal utazik, ez a komp jó választás, mert gyakran olcsóbb, mint egy hasonló járat, és annyi poggyászt vihet fel, amennyit csak szeretne, anélkül, hogy aggódnia kellene az extra költségek miatt. Mindenekelőtt ez egy kényelmes módja annak, hogy átkeljen a Balti-tengeren, ha van rá ideje.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ