A kompkirándulási poggyász ellenőrző listája

Utoljára frissítve


Szeretné tudni, mit kell csomagolnia, mielőtt kompra száll? Itt van a FerryScan ellenőrző listája. Néhány fontos dolgot vigyen magával, mielőtt komppal indul. Végigvezetjük, mire érdemes emlékezni:

1) Vigye magával útlevelét vagy érvényes úti okmányát, például vezetői engedélyét vagy állampolgársági igazolványát. Győződjön meg arról, hogy készen áll a megfelelő vízummal (lehet, hogy nagykövetségre kell mennie).

A COVID-19 továbbra is sok korlátozást okoz. Győződjön meg róla, hogy minden teszt vagy dokumentum készen áll, hogy zökkenőmentesen tudjon belépni.

2) Vigye magával a megfelelő valutát az utazáshoz. Az üzemeltető megmondja, hogy milyen fizetéseket fogadnak el, de általában Visa, Mastercard, valamint az induló és érkező ország pénzneme elfogadott. Néha még a hajón is válthat valutát, de nem biztos, hogy ez a legjobb árfolyam.


  • Utasonként 50 €-t ajánlunk, hogy elfogyaszthassa a svédasztalos finomságokat, vásároljon egy kis alkoholt vagy cigarettát vámmentesen, ha kényezteti magát, és vásároljon minden olyan terméket, amelyet a hajóboltban felejt. Korábban elfelejtettem a sörnyitót és a fogkrémet, de gyakran sokkal több van bennük az Ön kényelme érdekében. Ne feledje, hogy ezek a termékek drágábbak a kompon, így ha előre megvásárolja, pénzt takarít meg

3) Ha autóval utazik, vigye magával járműve rendszámát és jogosítványát, és ne feledkezzen meg a nemzetközi vezetői engedélyről, ha továbbutazása során a rendőrséggel találkozik. Egyes országok megkövetelhetik a vámletétet, amely meglehetősen nagy lehet, ezért ne felejtse el ellenőrizni a beutazó ország határeljárásait. Győződjön meg arról is, hogy a célországban törvényesen vezetheti Önt!

4) Ne felejtsd el, hogy aludnod kell! Valószínűleg nagyon hosszú napod lesz a látnivalók megtekintésével, amikor megérkezik, ezért győződjön meg róla, hogy készen áll aludni. Füldugót javaslok minden túlzottan izgatott részeg szomszédnak és szemmaszkot, ha ablakos kabinja van. Ha a dolgok rosszra fordulnak, kérdezze meg udvariasan a szomszédját, hogy bulizhat-e máshol, vagy bevonhatja-e a hajó személyzetét.


Készíts egy listát!

Listánk a következőket tartalmazza:

Fogkrém Útlevél
Fogkefe Útlevél és vízum fénymásolata, ha elveszíti útlevelét
Sampon Szükség esetén IDP (nemzetközi vezetői engedéllyel) rendelkező járművezetői engedély
Hajkondícionáló Betéti kártya (a bank felhívása külföldi utazás előtt)
Hajszárító Készpénz – euró vagy helyi pénznem
Szappan vagy testápoló Ruhák
Füldugók Víz (vagy pénz vízért)
Szemmaszk Élelmiszer (vagy pénz ételre)
Szórakozás – könyvek, iPad, laptop, zene vagy podcastok Nyomtatott jegyek + információ a továbbutazásról az egyszerű határátlépés érdekében

Az utolsó pillanatban felmerülő kérdések esetén őrizze meg a kompszolgáltató elérhetőségét a jegyére vagy a FerryScan-re nyomtatva a telefonjában/pénztárcájában!

Reméljük, hogy ez segít emlékezni olyan fontos dolgokra, amelyeket egyébként elfelejthetett volna. Mindenképpen térjen vissza erre az oldalra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem felejtette el az alapokat, és tudassa velünk, ha valamit elfelejtettünk a [email protected] címen..

Köszi és jó hajózást!

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ