Leggyorsabb komp Finnország és Svédország között

Utoljára frissítve


Három gyors kompútvonal van Finnországból Svédországba. A Finnországból Svédországba tartó leggyorsabb kompút Vaasa és Umeå városai között közlekedik, bár ez csak akkor releváns, ha nem Stockholmon halad át. A további lehetőségek közé tartozik a Turku - Åland - Stockholm és Helsinki - Åland - Stockholm közötti útvonal. Sebesség szempontjából a Turku - Åland - Stockholm útvonalat ajánljuk, amelyen naponta több üzemeltető és járatok közlekednek. Ne feledje, hogy technikailag az Ålandról Stockholmba tartó kompok a leggyorsabbak, de ezek nem relevánsak a legtöbb utazó számára, mivel a legtöbb utazó nem az Åland-szigeteken kezdi vagy fejezi be az utazást. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a leggyorsabb kompokat Finnországból Svédországba.

Finnország és Svédország közötti kompútvonalak térképe
Finnország és Svédország közötti kompútvonalak térképe

Az alábbiakban áttekintjük a Finnország és Svédország közötti leggyorsabb kompjáratokat.

Útvonal Leírás Foglalási információ
Vaasa ↔ Umeå A leggyorsabb útvonal Finnország és Svédország között, de lehet, hogy nem a legkényelmesebb. Ezen városok elhelyezkedése miatt ez az útvonal csak az Észak-Svédországba és Norvégiába utazók számára releváns. Kattintson a foglalási információkért
Turku ↔ Stockholm A Turku és Stockholm közötti kompútvonal a leggyorsabb Finnország és Svédország szárazföldi része között. Ezt a 10-12 órás útvonalat a Viking Line, a Tallink-Silja és a Finnlines üzemelteti. A rendelkezésre álló kompok számát tekintve ez a legkényelmesebb és leggyorsabb útvonal a legtöbb Finnország és Svédország között utazó ember számára. Kattintson a foglalási információkért
Helsinki ↔ Stockholm Az utolsó és egyben utolsó kompút Finnországból Svédországba a Helsinki és Stockholm közötti kompok. Ez az útvonal hosszabb, 17-18 órát vesz igénybe, de a Finnország fővárosából Svédország fővárosába utazók számára a legkényelmesebb. Ezt az útvonalat a Viking Line és a Tallink-Silja üzemelteti, üzemeltetőnként általában naponta egy indulással. Kattintson a foglalási információkért

Leggyorsabb komp Finnországból Svédországba: Vaasa - Umeå

A leggyorsabb kompút Finnországból Svédországba Vaasa és Umeå városai között közlekedik, a Wasaline üzemeltetője. A komp mindössze 3,5 vagy 4 óra alatt szeli át a Botteni-öblöt viszonylagos kényelemben. Mit sem ér, hogy technikailag ez a komp a legrövidebb időtartamú, de csak az Észak-Svédországba és Norvégiába utazók számára releváns. Minden más esetben szinte mindig jobb megoldás Turkuból Stockholmba vagy Helsinkiből Stockholmba komppal utazni.

Időtartam 3,5 óra
Vitorlások naponta 2+
Vaasa kikötője Vaasa kikötője
Umeå kikötője Umeå kikötője

Egyéb komp opció: Turku - Åland-szigetek - Stockholm

Ha autóval közlekedik, a Turku és Stockholm közötti kompútvonal (rövid Åland-szigeteki megállással) a leggyorsabb Finnország szárazföldi része és Svédország szárazföldi része között. Ezt a 10-12 órás útvonalat a Viking Line, a Tallink-Silja és a Finnlines üzemelteti. A rendelkezésre álló kompok számát tekintve ez a legkényelmesebb és leggyorsabb útvonal a legtöbb Finnország és Svédország között utazó ember számára. Ezenkívül ezen az útvonalon naponta legalább két éjszakai járat van, ami nagyon hasznos azok számára, akik szeretnének spórolni a szállásköltségen.

Időtartam 10-12 óra
Vitorlások naponta 5+
Turku kikötője Turku kikötője - Turku fő kikötője a Viking Line és a Tallink Silja számára - nem messze Turku városközpontjától.

Turku (Naantali) kikötője - Turkutól 10 km-re nyugatra található, ez a Finnlines fő kikötője, ahonnan kompok indulnak a svédországi Kapellskärbe az Åland-szigeteken keresztül.
Kikötő Stockholmban Stockholm (Stadsgården) kikötője - Városközponti kikötő a Viking Line kompokhoz, amelyek Turkuból indulnak.

Stockholm (Kapellskär) kikötője - Stockholmtól 90 km-re északra található, ez a Turkuból induló Tallink Silja kompok és a Naantaliból induló Finnlines kompok kikötője.
A Silja Symphony komp közlekedik Helsinkibe, amely a Helsinki és Stockholm között közlekedő egyik fő komp
A Silja Symphony komp közlekedik Helsinkibe, amely a Helsinki és Stockholm között közlekedő egyik fő komp

Egyéb komp opció Finnországból Svédországba: Helsinki - Stockholm

Az utolsó és egyben utolsó kompút Finnországból Svédországba a Helsinki és Stockholm közötti kompok. Ez az útvonal hosszabb, 17-18 órát vesz igénybe, de a Finnország fővárosából Svédország fővárosába utazók számára a legkényelmesebb. Ezt az útvonalat a Viking Line és a Tallink-Silja üzemelteti, üzemeltetőnként általában naponta egy indulással. Sebesség szempontjából a Turkuból Stockholmba tartó kompútvonal a leggyorsabb.

Időtartam 17-18 óra
2+
Helsinki kikötője Helsinki (Katajanokka) kikötő - A Viking Line városközponti kikötője Stockholmba és Tallinnba közlekedő kompokhoz.

Helsinki (South Harbor Olympia Terminal) kikötője - A városközponti kikötő, amelyet a Tallink Silja csak Stockholmba tartó kompokhoz használ.
Kikötő Stockholmban Stockholm (Stadsgården) kikötője - Belvárosi kikötő a Viking Line kompokhoz Turkuba, Tallinnba és Helsinkibe.

Stockholm (Värtahamnen) kikötője - Ez a városközponttól kicsit távolabb található, a Tallink Silja kompok kikötője Ålandra és Helsinkire.

GYIK

El lehet jutni Helsinkiből Stockholmba komppal?

Igen, naponta két komp közlekedik Finnország és Svédország fővárosa között, amelyek rövid időre megállnak az Åland-szigeteken. Megfontolhatja a Turkuból Stockholmba vezető útvonalat is, ha valamivel gyorsabb megoldást keres.

Hogyan lehet gyorsan eljutni Finnországból Stockholmba komppal?

A Finnország szárazföldi részét a svéd fővárossal összekötő leggyorsabb útvonal Turkuból Åland szigetein keresztül vezet. A Viking Line és a Tallink Silja naponta több komppal közlekedik ezen az útvonalon.

Melyek a fő kompjáratok Finnország és Svédország között?

A Balti-tenger legnagyobb utasszállító hajói Finnország és Svédország között közlekednek. Ebben a tekintetben a Viking Line és a Tallink Silja vezet, de a Finnlinesnek is van manapság jó ajánlata Naantali és Kapellskär között.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ