Balti-tengeri kompüzemeltetők megalistája 2024

Utoljára frissítve


A kompok kényelmes és népszerű közlekedési lehetőséget jelentenek a balti-tengeri régióban. Különböző formájú és méretűek; az 50 férőhelyes hajókon való félórás utazásoktól egészen a 3000 utast befogadó hajókon történő éjszakai utazásokig. Összeállítottunk egy listát a Balti-tenger összes kompüzemeltetőjéről, amelyet alább talál. Legjobb tudomásunk szerint a balti-tengeri régió összes jelentős kompüzemeltetőjét lefoglaltuk. Kétségtelenül vannak kisebb szolgáltatók is, amelyek megcsúsztak, de meglehetősen biztosak vagyunk abban, hogy a Balti-tenger tényleges utasforgalmának nagy részét meg tudjuk szerezni.

A következő lista nincs meghatározott sorrendben.

Ugorj


Finnlines logója

A Finnlines három nagy útvonalat üzemeltet a Balti-tengeren, amelyek Németországot (Lübeck/Travemünde) Finnországgal (Helsinki), Lübeck/Travemündét Malmővel (Svédország) és Stockholmot (Svédország) Naantalival (Turku közelében, Finnországban) kötik össze. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a rakományra, és az autókkal/teherautóval utazók nagyon szívesen látják a Finnlinest. Napi kompjuk Lübeck/Travemünde és Helsinki között jelentős időt és pénzt takaríthat meg, ha autóval vagy sok áruval utazik.

Útvonalak


Viking Line logója

A Viking Line a Balti-tenger egyik legnagyobb kompüzemeltetője. A Balti-tengeren belül üzemeltetik a legtöbb főbb útvonalat, Skandinávia összekötésére összpontosítva.

Útvonalak


Tallink Silja logója

A Tallink Silja talán a legnagyobb kompüzemeltető a Balti-tengeren. Közvetlenül versenyeznek a Viking Line-nal az útvonalakon, hajókon, fedélzeteken stb., bár van még néhány útvonaluk.

Útvonalak


Eckerö Line logója

Az Eckerö Line egy hajó, az M/S Finlandia közlekedik Helsinki és Tallinn között naponta néhányszor. A hajó valójában nagyon szép, és gyakran a legolcsóbb last minute viteldíj Helsinki és Tallinn között. Megjegyzés: ez egy másik cég, mint az Eckerö Linjen, bár az Eckerö Line és az Eckerö Linjen is ugyanannak az anyavállalatnak a tulajdonosa.

Útvonalak


Stena Line logója

A Stena Line számos kompútvonalat kínál a Balti-tenger alsó részén, valamint számos kompot az Északi-tengeren. A Stena Line rengeteg kompot kínál, különösen Németország/Lengyelország és Svédország között.

Útvonalak


DFDS logója

A DFDS Európa egyik legnagyobb személyszállítási, árufuvarozási és logisztikai vállalata. A balti-tengeri utasútvonalaik kissé szokatlanok, de jók azok számára, akik autóval utaznak, különösen, ha átkelnek a Balti-tengeren, és elkerülik a nagyobb városok forgalmát. A DFDS-nek sok útvonala van az Északi-tengeren is, de ezeket itt nem tüntettük fel.

Útvonalak


TT-Line logója

A TT-Line egy közepes méretű kompüzemeltető, amelynek székhelye Észak-Németországban (Lübeck). Általában kompokat kínálnak Lengyelországból és Észak-Németországból a svédországi Trelleborgba.

Útvonalak


Wasaline logója

A Wasaline kompjáratot kínál a finnországi Vaasa között, a Botteni-öbölön át a svédországi Umeå-ba. Az M/S Wasa Express nevű hajójukon van hely az utasok és a rakományok számára.

Útvonalak


Unity Line logója

A Unity Line egy lengyel komptársaság, amely jelenleg komppal közlekedik a svédországi Ystad és a lengyelországi Świnoujście között.

Útvonalak

 • Ystadból Świnoujście-be/-ből

Polferries logója

A Polferries egy másik lengyel komptársaság, amely összeköti Lengyelország északi kikötőit a svédországi kikötőkkel.

Útvonalak

 • Ystadból Świnoujście-be/-ből
 • Gdańsk Nynäshamnba/Nynäshamnból
 • Świnoujście Koppenhágába Ystadon keresztül

Bornholmnslinjen logója

Bornholmnslinjen connects ports on the Swedish, Danish, and German mainland to the Danish island of Bornholm.

Útvonalak

 • Bornholmból Ystadba/Ystadba
 • Bornholmból Køgébe/Kögébe
 • Bornholmból Sassnitzbe/Szásznitzba

Eckerölinjen logója

Az Eckerölinjen egyetlen kompjáratot üzemeltet a svédországi Grisslehamn és az Åland-szigeteken található Eckerö között. Nem tévesztendő össze a Helsinki és Tallinn között közlekedő Eckerö Line-nal, amely szintén ugyanannak az anyavállalatnak a tulajdonában van.

Útvonalak


Destination Gotland logója

A Destination Gotland kompflottát üzemeltet a svéd szárazföld és Svédország legnagyobb szigete, Gotland között.

Útvonalak

 • Oskarshamn Visbybe/Visbybe
 • Nynäshamn Visbybe/Visbybe

Scandlines logója

Német komptársaság, amely Németország északi partját (Rostock és Puttgarden) köti össze Dániával (Gedser és Rødby) több modern és közepes méretű roll-on roll-off személykomppal.

Útvonalak

 • Rostock Gedserbe/Gedserbe
 • Puttgarden Rødbybe/ból

Żegluga Gdańska logója

A Żegluga Gdańska kisebb kompokat üzemeltet Észak-Lengyelországban, valamint az orosz Kalinyingrádba is.

Útvonalak

 • Gdynia Bałtyjskba/Bałtyjskba
 • (és még magában Lengyelországban)

Kołobrzeska Żegluga Pasażerska

A Kołobrzeska Żegluga Pasażerska egész évben kis kompjáratot kínál az észak-lengyelországi Kołobrzeg és Bornholm, a Balti-tenger dán szigete között.

Útvonalak

 • Kołobrzeg Bornholmba/Bornholmba

praamid.ee logója

A Praamid.ee Észtország szárazföldjét köti össze Észtország két legnagyobb szigetével, Hiiumaával és Saaremaa-val.

Útvonalak

 • Rohuküla Hiiumaa felé/hiiuma
 • Virtsu Muhuba/Saaremaaba

Kihnu Veeteed logója

A Kihnu Veeteed egy belföldi kompüzemeltető Észtországban, amely számos szigetét köti össze a szárazfölddel. Számos útvonalat kínálnak országszerte, mind a Balti-tengeren, mind a Peipus-tavon.

Útvonalak

 • Tallinnból Aegnába/ból
 • Laaksaare-ból/Pirissaare-ba
 • Munalaid Kihnuba/Kihnuba
 • Munalaid Manilaidba/Manilaidból
 • Saaremaa (Triigi) Hiiumaa (Sõru) és/vagy onnan
 • Rohuküla - Vormsi (Sviby)

Tuule Liinid logója

A Tuule Liinid egy másik kisebb észt szolgáltató, amely egyetlen útvonalat kínál, amely összeköti a szárazföldet Kelnase-val, egy kis szigettel Tallinn közelében.

Útvonalak

 • Leppneeme Kelnasére/Kelnaséről

Saimaa Travel logója

A Saimaa Travel egy finn cég Leppävaarából, amely a Saimaa-csatornán keresztül az oroszországi Viborgba (Viipuri, Выборг) kínál körutakat. A St. Peter Line mellett ők azon kevés társaságok közé tartoznak, amelyek "vízummentes" körutazásra juttatják Önt Oroszországba. Amint elérik Vyborgot, vezetett járatokat kínálnak Szentpétervárra. Ők azonban szezonális üzemeltetők.

Útvonalak

 • Leppävaara Viborgba/Viborgba (és onnan Szentpétervárra).

St. Peter Line logója

Megjegyzés: A koronavírus-járvány idején a St. Peter Line nem működött. Frissítjük a leírásukat, amikor újra üzemelnek

Útvonalak

 • Helsinki Szentpétervárra/Szentpétervárra
 • Szentpétervár – Tallinn (megjegyzés: csak egy irányba, minden második héten)
 • Tallinn - Stockholm (megjegyzés: csak egy irányba, minden második héten)
 • Stockholm - Helsinki (megjegyzés: csak egy irányba, minden második héten)

Birka Cruises logója

2020 júliusától megszűnt. 21 órás oda-vissza sétahajózást üzemeltetett Stockholmból, egy éjszakával a fedélzeten a stockholmi szigetcsoporton keresztül. Birka emellett több napos egyszeri hajóutakat is szervezett a Balti-tengeren különleges események (pl. karácsony) alkalmából. Vegye figyelembe azt is, hogy a Birka Cruises ugyanannak a cégnek a tulajdonában volt, mint az Eckerölinjen és az Eckerö Line.

Útvonalak

 • Stockholmi szigetcsoport (oda-vissza út / "körutazás")
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ