Éjszakai hajóutak Helsinki és Tallinn között

Utoljára frissítve


A Balti-tengertől körülbelül 80 kilométernyi távolság választja el Finnország fővárosát, Helsinkit Észtország fővárosától, Tallinntól. Két lehetőség van ennek a távolságnak a megtételére: repülővel és komppal. Mivel sok többletidő jár a repülőtérre, a bejelentkezéssel, a kifutón való üléssel stb., általánosan elfogadott, hogy a komp a legjobb közlekedési mód e két város között. A Helsinki és Tallinn közötti komp opciók teljes lefedettségéért olvassa el korábbi írásunkat . Itt szeretnénk kitérni a Helsinki és Tallinn közötti éjszakai lehetőségekre.

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Mik az éjszakai kompok Helsinki és Tallinn között?

A Helsinki és Tallinn között közlekedő összes jelentős kompszolgáltató éjszakai fedélzeti lehetőséget kínál. A Tallink-Silja-val Helsinkiből Tallinnba, illetve Tallinnból Helsinkibe szállhat az éjszakai fedélzetre. A Viking Line csak a Helsinki-Tallinn útvonalon kínál éjszakai fedélzeti lehetőséget. Az Eckerö Line éjszakai fedélzeti lehetőséget kínál a Tallinn (Muuga) – Helsinki (Vuosaari) útvonalon, de csak járművel utazó utasok számára elérhető.

A szokásos komp 2-3 óra, akkor miért mennél lassabban? Ezek a kompok mindennél jobban áthelyezhetők, ami azt jelenti, hogy át kell szállítani őket, hogy felkészüljenek a következő napra. Ennek eredményeként a viteldíjak általában meglehetősen alacsonyak, és ez vonzza a költségvetés-tudatos utazókat, akik átkelnek. Ha csak Helsinkin vagy Tallinnon halad át, lehet olcsóbb egy éjszakai foglalás a fedélzeten, mint a városban. A helsinki szállodák könnyen 100 euróba kerülhetnek, míg egy éjszaka a fedélzeten csak 30 vagy 40 euróba kerülhet.

Továbbá azok, akik hosszabb autó- vagy rakományutat tesznek Finnország és Észtország között, használhatják az éjszakai lehetőséget, hogy felfrissüljenek egy új vezetési napra. Utazási terveitől függően egy éjszakai komp lehet az, amire szüksége van.

Megjegyzés: Dedikált éjszakai fedélzeti jegyet kell vásárolnia ahhoz, hogy egy éjszakát a hajókon maradhasson, miután megérkeznek. A FerryScan oldalon két opciót láthat, az egyiket a normál jegyhez, a másikat pedig a normál jegyhez és az éjszakai fedélzethez.

1. lehetőség: Tallink Silja – Star és Tallink Silja Europa

Helsinkiből Tallinnba a Silja Europa minden nap 18:30-kor indul Helsinkiből, és 3,5 órával később érkezik Tallinnba. Lehetősége van éjszakára a fedélzeten maradni és reggel 8:00 órától indulni. A Silja Europa a Tallink Silja 22 órás körútjának része, bár egyirányú utazásként is lefoglalható.

A másik irányban, Tallinnból Helsinkibe, minden este lefoglalhatja a Tallink Silja's Star kompot. A Star indulási ideje Tallinnból általában 20:30 vagy 22:30, Helsinkibe három órával később érkezik. Ismét itt van a lehetőség, hogy a fedélzeten maradjon éjszakára.

Utazások keresése itt

2. lehetőség: Viking Line – XPRS

Helsinkitől Tallinnig a Viking Line-nal lehetőség van éjszakát foglalni az XPRS komp fedélzetén. A legtöbb éjszaka az XPRS komp Helsinkiből 20:30-kor indul, Tallinnba 23:00-kor érkezik, és az utasok másnap reggel 06:00-ig maradhatnak a fedélzeten. A COVID miatt a Viking Line csökkentette Helsinki-Tallinn útvonalait, de valószínű, hogy a jövőben növelni fogják az indulások számát.

Utazások keresése itt

3. lehetőség: Finbo Cargo (csak járművel)

A Helsinki (Vuosaari) és Tallinn (Muuga) közötti teherszállító (jármű) kompok bevezetésével lehetőség nyílik egy éjszakai utazás lefoglalására Tallinn és Helsinki között a Finbo Cargo-val (az Eckerö Line része). Jelenleg a péntek kivételével minden nap 23:30-kor van lehetőség egy éjszakára. A komp lefoglalásához járművet (teherautót, autót, motorkerékpárt stb.) kell magával vinnie. Vegye figyelembe, hogy a Vuosaari kikötő és a Muuga kikötő több mint 10 km-re található Helsinki és Tallinn központjától.

Utazások keresése itt
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ