Kompok és körutak Dánia és Svédország között

Jelenleg négy rendszeres kompjárat közlekedik Dánia és Svédország kikötői között. Az Øresund híd miatt általában kisebb a kompforgalom Dánia és Svédország között, mint a Balti-tenger más országaiban. Ha Észak-Dániába vagy onnan indul, a Frederikshavn és Göteborg közötti komp nagy időt takaríthat meg. A legnépszerűbb útvonal Helsingør (Dánia) és Helsingborg (Svédország) között vezet, amely egy rövid 20 perces átkelés az 5 km-es (3 mérföldes) szoroson. A többi útvonal Frederikshavn és Göteborg, Grenaa és Halmstad, valamint Bornholm és Ystad között közlekedik. A népszerű kompüzemeltetők a Stena Line, a Bornholmslinjen és az Øresundslinjen.

A Dánia és Svédország közötti jelenlegi kompok térképe
A Dánia és Svédország közötti jelenlegi kompok térképe

Tények + számok

Aktív kompútvonalak 4 - Lásd alább
Főbb kompüzemeltetők Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen
Átkelés naponta 10+

Kompútvonalak

Útvonal jegyzet Foglalási információ
Grenaa – Halmstad A Stena Line kompok kedvelt úti célja, ahol általában járműre van szükség az utazáshoz. Általában naponta két komp indul mindkét irányban, az út négy-öt órát vesz igénybe.
Frederikshavn - Göteborg Gyors (3 óra 30 perc) kompút két ország között a Stena Line-tól, szintén járművel (gyalogos utasok nem engedélyezettek). Általában naponta legalább három komp közlekedik mindkét irányban, a nyári hónapokban több is lehetséges.
Bornholm – Ystad A Bornholmslinjen Bornholm és Ystad között 1 óra 20 perc alatt közlekedik. A komp indulások száma naponta általában négy, reggeltől estig.
Helsingør – Helsingborg Éjjel-nappali helyi közlekedés Dánia és Svédország azonos nevű városai között mindössze 20 perc alatt. Nagyon sok jegy van. Tartalmazza az áruszállítást is. Az üzemeltető Øresundslinjen, amely ugyanannak a társaságnak a része, mint a Bornholmslinjen.

Kompüzemeltetők

A Dánia és Svédország között közlekedő komp üzemeltetők mérete és hatóköre igen nagy. A Stena Line a legnagyobb üzemeltető, a legtöbb útvonallal és a legnagyobb hajókkal. A Bornholmslinjen egy kisebb szolgáltató, egyetlen útvonallal Bornholm és Ystad között. Az Øresundslinjen a rövid, 20 perces átjárót üzemelteti Helsingør és Helsingborg között.

GYIK

Hány komp van Dánia és Svédország között?

Jelenleg négy menetrend szerinti komp közlekedik Dánia és Svédország között, a legnépszerűbb útvonal Helsingør és Helsingborg között.

Milyen kompjáratok közlekednek Dánia és Svédország között?

A Dánia és Svédország közötti kompjáratok Helsingør és Helsingborg, Frederikshavn és Göteborg, Grenaa és Halmstad, valamint Bornholm és Ystad között közlekednek.

Melyek kompjáratok Dánia és Svédország között?

Dánia és Svédország között jelenleg a Stena Line, a Bornholmslinjen és az Øresundslinjen a kompüzemeltetők.


Egyéb balti kompútvonalak


Kompjegyek keresése

Az ezen az oldalon említett útvonalak közvetlenül a FerryScan segítségével foglalhatók! A foglalási folyamat minden lépésében segítünk.

Utazások keresése itt
Ferry Scan logó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ